WE-EV

Welkom bij WE-EV, het laadnetwerk van en voor bedrijven

Laat hier uw gegevens achter en wij zullen u telefonisch contacteren.

 

Door te bevestigen, ga ik ermee akkoord dat ENGIE Electrabel mij specifieke e-mails stuurt rond oplossingen van groene mobiliteit, elektrische- of aardgas voertuigen.

WE-EV, het laadnetwerk voor bedrijven

 1. Zorgeloze installatie van kwaliteitsvolle laadstations
  U hebt nog geen laadstations op uw site? Wij zorgen voor een zorgeloze installatie laadstations op uw site en garanderen een professionele opvolging en onderhoud.
 2. Met WE-EV laadt uw elektrische rijder dichtbij zijn opdracht
  Door deel uit te maken van WE-EV krijgen uw elektrische rijders toegang tot de laadstations van de andere WE-EV leden. Dit geeft extra mogelijkheden om te laden daar waar uw mensen werken. U vermijdt omrijtijden.
 3. Maak het bezoekers gemakkelijk op uw eigen bedrijfsterrein
  Door uw bezoekers door te verwijzen naar WE-EV kunnen ook zij eenvoudig gebruik maken van het laadstation op uw site. U stelt zelf de prijs in die zij betalen voor de laadbeurten op uw terrein.
 4. Transparante en eenvoudige administratie
  Via het platform hebt u een overzicht van alle laadbeurten van zowel uw eigen medewerkers. Daarnaast integreren we de laadbeurten van externe gebruikers van uw eigen infrastructuur. Elke maand krijgt u 1 overzicht en factuur voor de laadbeurten van uw personeel op andere laadpunten. Daarnaast mag u zelf WE-EV iedere maand factureren voor de laadbeurten die plaatsvonden op uw site.

Goed om te weten

Criteria voor gebruik van het WE-EV netwerk

 • Het laadstation komt op uw eigen terrein.
 • Het laadstation dat wordt geplaatst is toegankelijk voor andere WE-EV gebruikers tijdens business hours.
 • Om de laadbeurten te kunnen registreren is er nood aan GPRS verbinding. Indien dit niet aanwezig is kan dit via een externe modem worden gerealiseerd.

Wat gebeurt er nadat u het formulier heeft ingevuld?

 • We nemen contact met u op om een audit op uw site in te plannen.
 • Onze technische expert komt bij u langs om samen te bespreken waar het laadstation wordt geïnstalleerd en welke werken hiervoor nodig zijn.
 • Indien u wenst maken wij een offerte voor de voorbereidende werken (kabelwerken, elektrische aanpassingen). Als u werkt met een elektrische huisinstallateur leveren we deze de nodige input zodat deze de aanpassingswerken kan doen.
 • Wij nemen het laadstation in dienst en geven u uitleg over hoe u verder gebruik kan maken van het WE-EV netwerk.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet de plaats van de laadoplossing voldoen?

 • Het laadstation komt op uw eigen terrein.
 • Het laadstation dat wordt geplaatst is toegankelijk voor andere WE-EV gebruikers tijdens business hours.
 • Om de laadbeurten te kunnen registreren is er nood aan GPRS verbinding. Indien dit niet aanwezig is kan dit via een externe modem worden gerealiseerd.

Welke kosten zijn er verbonden aan WE-EV?

 • Per laadpunt is er een maandelijks abonnement van X EUR, wat de kosten dekt van het internetplatform en de 3G communicatie. Bovendien profiteert het laadpunt hierdoor van de laatste firmware updates zodat het compatibel blijft met alle voertuigen.
 • Indien uw werknemers bij andere bedrijven gaan laden, betalen zij het tarief dat het andere bedrijf instelt op zijn laadstations. Deze tarieven zijn raadpleegbaar op het platform. WE-EV zorgt ervoor dat deze tarieven marktconform blijven.
 • Voor de geladen energie door derden op uw eigen laadstations maakt WE-EV elke maand een overzicht voor u op. WE-EV stuurt u een rekennota voor 90% van de geïnde bedragen. De overige 10% dient voor het dekken van de kosten voor de herfacturatie.
prod
map.weev.contact.start
b2b.mobility
validated
WE-EV oplossingen
Uw contactgegevens
...